Välkommen till vårt rehab The House Mansion!

Nu öppnar The Mansion, ett rehab i vacker herrgårdsmiljö för dig som vill bryta gamla mönster.

Nu slår vi äntligen upp dörrarna till vår nya gård The House Mansion i Östergötland där vi hjälper dig att tillfriskna från beroende under en månadsvistelse. Här har du också möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom personlig utveckling och ledarskap.

Idén med en kursgård för just högpresterande har Robert Bohman velat vidareutveckla sedan sin tid på The Drawing Room, ett behandlingshem som han grundade och senare sålde. Det innovativa konceptet med inspirerande konst och miljö tog han med sig när han öppnade The House för fem år sedan. 2021 klev entreprenören Felix Granander in som partner, också han beroendeterapeut: 

– När jag startade The House i Berlin och Stockholm så var det enbart öppenvård, till en början. För oss har det därför varit ett naturligt steg att även öppna en enhet med ett så kallat inpatient rehab, säger Robert. 

Forsby Herrgård, där The Mansion bedriver sin verksamhet, är vackert belägen längs Motala ström i Östergötland, en fastighet med anor från 1850-talet. Besökarna välkomnas till en naturskön omgivning som öppnar upp för läkande och reflektion, där älven bara är ett stenkast bort:

– Det är en otrolig fastighet med två flyglar, en fantastisk tillhörande trädgård och även en badplats.

 

The House Mansion – ett rehab i unik behandlingsmiljö

Alla klienter på The Mansion erbjuds separata sovrum med tillhörande dusch och badrum. Var och ett är omsorgsfullt inrett av Robert själv utifrån den vetenskapliga metoden EBD (evidence based design), med målet att skapa samma trygghet och bekvämlighet som i klientens eget hem: 

– Evidence based design är något som funnits i USA i många år, både inom sjukvård men även inom kontorsmiljö för att skapa ett bättre mående. I dag visar forskning att miljön påverkar all form av tillfrisknande inom sjukvården. Färg och interiör är en central del av detta, men som konceptdesigner vill jag ta det steget längre och skapa en omgivning som väcker glädje och nyfikenhet genom exempelvis konst och antikviteter. 

Att utforma en miljö som inspirerar klienterna till engagerande samtal är för Robert centralt: 

– Just konst är en väldigt viktig del av vårt koncept. Poängen är inte att tycka att allt är snyggt, utan snarare att väcka dialog kring vad det är man ser i en tavla eller ett konstverk. Så kallade conversation items förekom redan på medeltiden, då man ställde fram intressanta föremål på middagsbordet för att öppna upp för stimulerande diskussioner. 

Olikt många andra rehab har The Mansion fasta kursstarter, vilket innebär att samtliga klienter i gruppen påbörjar och avslutar sin vistelse samtidigt: 

– Det skapar en närhet till de andra deltagarna i gruppen, eftersom alla påbörjar processen samtidigt. Man kan då hjälpa och stötta varandra, både i tillfrisknandet men också i uppgifterna som ingår i vår tolvstegsmodell. Just fasta intag leder till ett större välmående, vad vi har kunnat se.

Unikt är också de små grupperna – varje kursstart har plats för totalt åtta deltagare, där man slutför samtliga tolv steg under behandlingens gång. 

 

Behandlingen på The House Mansion

Men till skillnad från de flesta tolvstegsprogram är modellen här baserad på ett vetenskapligt perspektiv snarare än ett andligt. Ordet gud har till exempel helt tagits bort. Det är ett program som resulterat i ett av de bästa resultaten inom beroendevården statistiskt sett. 

Förutom själva behandlingen ser vi även kost och motion som en viktig del av programmet. Därför har vi en egen kock som tillreder alla måltider på plats, samt en lokal med träningsmöjligheter där du får guidad personlig träning inom både gym och yoga. The House Mansion är dessutom bemannat dygnet runt, allt för att ge dig de bästa möjliga förutsättningarna under din vistelse. Teamet leds av platschefen Sandra Ekeroth och Henrik Englund, programansvarig: 

– Äntligen så kan vi öppna vår gård som vi lagt så mycket tid och arbete på. Det ska bli en otrolig resa att få välkomna våra första klienter och tillsammans med dem arbeta mot en bättre framtid. Vårt team på plats är handplockat av oss och jag kunde inte vara mer stolt över personalen på The Mansion, säger Felix.

 

Vill du veta mer om våra kursstarter på The Mansion under 2023? Du når oss på 076 600 80 30!