Markus Enochson

Verksamhetschef & beroendeterapeut

Markus Enochson har erfarenhet från behandlingssektorn sedan 2016. Innan han gav sig in i beroendevården hade Markus en spännande karriär inom musikindustrin, där han verkade som låtskrivare, producent och DJ och turnerade globalt. Han innehar en magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap från JMK vid Stockholms Universitet, och har även genomfört en treårig utbildning på Lifecap, där han kvalificerade sig som beroendeterapeut. Markus har arbetat över hela spektrat av svensk beroendevård, från LVM inom statens regi till olika privata vårdgivare.

Nu innehar han rollerna som verksamhetschef och behandlingsansvarig på The House, där han bidrar med sin breda kompetens och djupa engagemang i att främja effektiv och säker vård.

"

"

"Jag har många fina minnen från The House men bland de finaste är när jag får se resultatet av de förändringsprocesser som vi är del av."

Markus Enochsson

Tre frågor med Markus

      1. Det här med Cheesecake Markus, berätta.

Cheesecake – Jag har bott ett par år utomlands NYC och i Paris och det var i mina unga år i NYC som jag verkligen fastnade för Cheesecake. När jag flyttade hem så fanns det inte (egentligen fortfarande inte…) någon bra köpe-kaka Cheesecake i Sverige och jag började labba lite hemma själv. Först med min mamma men sedan tog jag över bakandet på egen hand för hon har inte samma smått maniska läggning som jag har. Jag snöade helt in på det och kunde baka flera i veckan vilket jag till deltagarnas glädje tog med mig till 12-stegsmöten. Nu har jag bakat över 100 cheesecake och kan med rak rygg säga att jag inte smakat någon bättre i Sverige. 
 

      2. Varför började du arbeta på The House?

Jag jobbade med Robert på hans gamla behandlingshem och vi tre – Sandra, Robert och jag, kände nog att om det fanns möjlighet längre fram så skulle vi nog vilja jobba ihop igen. När Robert sedan hörde av sig kring The House så var det ett enkelt beslut. Jag tycker att vi har den absolut bäst behandlingsmetoden i Sverige för att hantera beroendeproblematik och jag är stolt över att jobba här. 
 

      3. Har du något extra fint minne från ditt arbete på The House?

Jag har många fina minnen från The House men bland de finaste är när jag får se resultatet av de förändringsprocesser som vi är del av. När relationer läker, hopp uppstår och glädjen återvänder. När våra klienter börjar bli den här bättre versionen av dem själva som ligger där bakom missbruket och fallerade livsstrategier. Att få vara med och inspirera till förändring.